Over ons

Maak kennis met de mensen van de Onderwijs Communicatie Groep

Ons team bestaat uit professionals met een gemeenschappelijk doel: leerlingen en hun ouders goed informeren over onderwijs- en studiekeuze. Ruim 14 jaar geleden is een groep ouders met de VO Gids gestart omdat ze een dergelijke informatiegids toen zélf misten.

Onafhankelijk en enthousiast

De mensen van de Onderwijs Communicatie Groep willen leerlingen en hun ouders beter op weg helpen met onafhankelijke, complete en actuele informatie over het school- en studiekeuzeproces en de keuzemogelijkheden. Daar werken we aan met deskundige en geïnspireerde onderwijsredacteuren en enthousiaste accountmanagers, ondersteund door een actieve en onmisbare backoffice.

Onze redacteuren zijn vaak zelf ouders en hebben ervaring met school- en studiekeuze, maar ze hebben ook hun sporen verdiend in de (onderwijs-)journalistiek. We schrijven gericht voor scholieren, studenten en hun ouders. Elk jaar worden alle pagina’s in onze publicaties door onze redactie geactualiseerd. 

Redactie

Onze publicaties worden samengesteld door ervaren redacteuren. De redactieleden hebben een professionele achtergrond als redacteur/journalist. Een aantal redactieleden is daarbij zelf werkzaam (geweest) in of voor het onderwijs. In de redactie hebben zitting:

– Vanessa Pelle (hoofdredactie)
– Joyce Otte (webredacteur)
– Marijn Ruhaak (journalist)
– Sanne van der Most (redacteur en fotograaf)

Onafhankelijke redactie

De redactie is geheel onafhankelijk. Bij de samenstelling van de gidsen staat het belang van de leerlingen, studenten en hun ouders voorop én de noodzaak voor hen om goed geïnformeerd te zijn. Er is immers veel te kiezen en de informatie kan complex zijn. De redactie heeft daarom als uitgangspunt dat de informatie voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk moet zijn.

De mensen van de backoffice

De backoffice is de onmisbare schakel in het hele proces.

Karin onder de Linden zorgt ervoor dat de scholen hun bestelde gidsen ontvangen en coördineert alle activiteiten op kantoor.

Patricia Rutten en Uwe Jurgensen zijn datamanagers. Naast het helpen van scholen en onderwijsorganisaties bij het aanleveren van hun informatie voor de gedrukte gidsen en online, zijn zij verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen rondom de websites.

Joyce Otte is verantwoordelijk voor de online redactie en het beheer van de nieuwsbrieven en social media. Daarnaast houdt ze zich bezig met marketingondersteunende activiteiten.

Dit zijn onze accountmanagers en communicatieadviseurs

Onze drie accountmanagers VO Gids en de communicatieadviseurs MBO Kompas kennen álle onderwijsinstellingen in Nederland. Ze hebben elk jaar nauw contact en bieden hen de mogelijkheid om hun onderwijsaanbod naar eigen inzicht, per regio, te presenteren. Zowel in de gedrukte VO Gids en MBO Kompas als online in de SchoolWijzer van de VO Gids en de StudieWijzer van het MBO Kompas.

Ons team accountmanagers VO Gids informeert scholen en onderwijsorganisaties elk jaar over alle mogelijkheden in de verschillende edities, het effect van de online SchoolWijzer en StudieWijzer en de mogelijkheden van de OpenDagenPlanner.

Onze communicatieadviseurs MBO Kompas zijn ervaren professionals op het gebied van onderwijs en arbeidscommunicatie. Zij helpen je graag bij de vraag welke offline- en online combinatie het beste past bij jullie communicatiedoelstelling.

Onze ICT-wizards

Wij zijn trots op onze websites die -dankzij onderstaande freelancers- leerlingen, studenten en hun ouders op een aantrekkelijke manier online informeert, maar die ook het onderwijs de gelegenheid biedt om uitgebreid hun aanbod te presenteren.

Marco van de Water is onze ICT-man van het eerste uur. Naast het beheer van onze databases, zorgt hij ervoor dat onze omvangrijke internetsites technisch goed draaien.

Julius Smit is onze webdesigner. Hij zorgt ervoor -met zijn oog voor detail- dat de websites niet alleen mooi ogen, maar ook gebruikersvriendelijk zijn.

Maeve Levie is onze zelfstandig webdeveloper & consultant en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de websites en bijbehorende webapplicaties voor bijvoorbeeld het schoolbeheer en orderprocessen.

Rik van den Bogaerdt ondersteunt de backoffice en de accountmanagers en helpt ons bij het actualiseren van de interne databases.

Dit is onze directie

Axel van ’t Hoen is uitgever, directie en de initiatiefnemer van de VO Gids. Hij is de drijvende kracht van het team en houdt contact met de scholen, centrale onderwijsorganisaties en onderwijsinstituten.
‘Ik zorg er samen met het hele team voor dat we ieder jaar weer goede stappen maken voor onze klanten, lezers en onderwijsinstellingen.  On- en offline blijven we in ontwikkeling!’