Blog

Leerlingen praktijkonderwijs vaak succesvol

Veel leerlingen van het praktijkonderwijs (en hun ouders) schamen zich voor hun school. Dat móet anders, zegt Eric Bouwens van de landelijke Sectorraad Praktijkonderwijs in een artikel in het Algemeen Dagblad

‘Tijdens de adviesgesprekken in groep 8 op de basisschool is daar ieder jaar is daar gedoe over. Naar het vwo mag je, naar het praktijkonderwijs moet je: dat is het beeld. Terwijl een deel van de leerlingen het vmbo niet aan kan, en later dus alsnog ‘terug’ moet. Dat werkt negatief, want je bent ‘mislukt’ op het vmbo’, aldus Eric Bouwens.

De meeste leerlingen van praktijkscholen kunnen echter aan het eind van hun opleiding direct aan het werk. Vaak kan de stageplek een werkplek worden. En het merendeel van de pro-leerlingen kiest ervoor om na hun examen verder te leren op het mbo en zijn daar succesvol!

In de VO Gids kun je ervaringen van leerlingen lezen die het erg naar hun zin hebben op hun praktijkschool.

Meer blogs