Blog

Te kort studenten zorg en techniek

Nederland schreeuwt om praktisch opgeleide mbo’ers in de zorg en techniek. Maar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) is sinds een aantal jaar minder populair. Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek waren er in het schooljaar 2020/2021 bijna 520.000 studenten. Sindsdien loopt het aantal elk jaar terug tot zo’n 480.000 mbo-studenten dit schooljaar. Vanwege de grote vraag op de arbeidsmarkt zou het goed zijn als er veel meer studenten in richtingen opgeleid zouden worden waar veel behoefte aan is, zoals techniek en zorg.

Het MBO Kompas helpt leerlingen om de juiste studie- en beroepskeuze te maken. Laat je inspireren door de richtingen en opleidingen die je kunt vinden in de StudieWijzer, bijvoorbeeld de richting Techniek en procesindustrie. Via deze link kun je in het MBO Kompas inspirerende verhalen vinden van studenten en oud-studenten, die in de techniek werken.

Met het studiekeuzeplatform MBO Kompas hebben leerlingen alles om de juiste richting en opleiding in het mbo te vinden.

Meer blogs