Blog

Technisch tekenaar verdient fors

Het middelbaar beroepsonderwijs wordt steeds populairder. Ook steeds meer havo- en vwo-leerlingen kiezen voor een mbo-opleiding. Want werknemers met een mbo-diploma zijn geliefder en gewilder dan ooit op de huidige arbeidsmarkt. En dat biedt kansen om een fors salaris te onderhandelen. Vooral in bepaalde sectoren en functies zijn de tekorten zo groot, dat de salarissen oplopen. Zo is er een enorme behoefte aan technisch personeel. Een technisch tekenaar kan bijvoorbeeld tot wel zo’n 6.000 euro bruto per maand verdienen.

In het MBO Kompas helpt leerlingen om de juiste studie- en beroepskeuze te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de werkzaamheden van het beroep technisch https://www.mbokompas.nl/beroep/1549/tekenaar-ontwerper-werktuigkundige-installaties?utm_source=linkedin&utm_medium=post&utm_campaign=Campagne&utm_content=Technisch%20tekenaar.  Via deze link kun je in het MBO Kompas inspirerende verhalen vinden van studenten en oud-studenten, die in de techniek werken:  https://www.mbokompas.nl/opjescherm/mbokompas/Editie/2024/44/?utm_source=linkedin&utm_medium=post&utm_campaign=Campagne&utm_content=Verhalen techniek  

Met het studiekeuzeplatform MBO Kompas hebben leerlingen alles om de juiste richting en opleiding in het mbo te vinden.

Meer blogs

Verwarring uitslagen doorstroomtoets

De resultaten van de doorstroomtoets voor groep 8-leerlingen leiden tot verwarring op scholen. Ze wijken dusdanig af van de voorlopige schooladviezen van leerlingen, dat schoolleiders betwijfelen of de nieuwe toetsmethode betrouwbaar is en de kansengelijkheid onder leerlingen daadwerkelijk vergroot, blijkt uit een artikel uit de Volkskrant https://www.volkskrant.nl/binnenland/onrust-op-basisscholen-over-uitkomsten-nieuwe-doorstroomtoets-dit-klopt-gewoon-niet~b2bebdb4/. De PO-Raad, de belangenorganisatie van basisscholen, is op […]