Blog

Vrouwen rukken op in de techniek

Vrouwen rukken op in de techniek. Steeds meer vrouwen werken als monteur, data-analist of servicetechnicus. In 2020 waren 15.406 vrouwen werkzaam in de technieksector, nu zijn dat er 17.169, aldus brancheorganisatie Techniek Nederland op basis van eigen onderzoek in aanloop naar Girls Day, een initiatief om meer meisjes te enthousiasmeren voor technische opleidingen en beroepen.

‘Vrouwen kunnen in de techniek snel carrière maken’, zegt voorzitter Doekle Terpstra. ‘En de branche biedt geweldige mogelijkheden om door te groeien.’ Dit is volgens hem van groot belang voor meiden die nadenken over hun opleiding. Volgens Terpstra is er veel werk voor zowel praktisch als theoretisch geschoolde meiden. Ook kunnen vrouwen in de technieksector bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals de energietransitie. ‘Als meer meisjes voor techniek kiezen, komt het behalen van de klimaatdoelen snel binnen handbereik.’

Het MBO Kompas helpt leerlingen om de juiste studie- en beroepskeuze te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de werkzaamheden van het beroep vliegtuigtechnicus. Via deze link kun je in het MBO Kompas inspirerende verhalen vinden van vrouwen die in de techniek werken:

Met het studiekeuzeplatform MBO Kompas hebben leerlingen alles om de juiste richting en opleiding in het mbo te vinden.

Vrouwen rukken op in de techniek.

Meer blogs

De Onderwijs Communicatie Groep en Ouders & Onderwijs intensiveren samenwerking voor betere ouderinformatie

De Onderwijs Communicatie Groep (OCGroep) en Ouders & Onderwijs zetten een nieuwe stap in hun langdurige samenwerking om ouders van schoolgaande kinderen nog effectiever van belangrijke informatie te voorzien. Deze intensivering van de samenwerking betekent een gemeenschappelijke inspanning op het gebied van informatieverstrekking en kennisdeling over onderwijs, waardoor ouders beter geïnformeerd worden dan ooit tevoren. […]