Mediamerken OCGroep

De Mediamerken van de Onderwijs Communicatie Groep: maatschappelijk relevant en innovatief

Inmiddels zijn po-scholen, vo-scholen, mbo’s, groep 8-leerlingen en hun ouders vertrouwd met de mediamerken van de Onderwijs Communicatie Groep.

Onderwijs Communicatie Groep: helder en transparant over school- en studiekeuze

Al meer dan 12 jaar brengt de Onderwijs Communicatie Groep via verschillende mediakanalen scholen, leerlingen die voor een school- of studiekeuze staan en hun ouders bij elkaar. Doordat we al veel ervaring hebben, weten we goed hoe we kunnen helpen bij dit complexe keuzeproces. Met onze media bieden we inzicht in het grote en diverse aanbod. Daarom zijn onze media dé plek voor onderwijsinstellingen om zich te presenteren.

Doordat we efficiënt kunnen werken, blijven de kosten laag. Bovendien bereiken wij bijna 100% van de doelgroep van ouders en kinderen die deze keuze staan. Voor ouders en leerlingen kosten onze gidsen en diensten niets. Onderwijsinstellingen kunnen deelnemen tegen aantrekkelijke tarieven. Zo is het geld goed besteed.

De VO Gids


Elk jaar ontvangen ruim 200.000 groep 8-leerlingen de VO Gids. Een complete gids over alles wat te maken heeft met de keuze voor een school in het voortgezet onderwijs. Niet alleen handig voor de groep 8-leerling zelf, maar ook interessant voor de ouders/verzorgers. Veel leerkrachten van groep 8 behandelen de VO Gids in de klas en gebruiken de gids op voorlichtingsavonden voor ouders.

De gids wordt in heel Nederland in 68 regionale edities uitgegeven, specifiek afgestemd op het lokale onderwijsaanbod. Het bevat een overzicht van alle middelbare scholen in de betreffende regio en uitgebreide informatie en presentaties van deelnemende scholen.

En ook online is de VO Gids bepalend en relevant bij schoolkeuze. De VO Gids online biedt persoonlijke zoekmogelijkheden en een dynamische presentatie van het onderwijsaanbod. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op specifiek onderwijsaanbod, fiets- en OV-routes bepalen, maar je kunt ook schoolgidsen downloaden. Uiteraard bevat de website actuele informatie over de open dagen. Makkelijk vindbaar via de OpenDagenPlanner.

Maak kennis met het voortgezet onderwijs in Nederland:

De PO Wijzer


De PO Wijzer is een online keuzegids voor ouders die een basisschool zoeken voor hun jonge kind. In samenwerking met de stichtingsbesturen worden op aanvraag edities gemaakt met presentaties van het lokale primair onderwijs. De afzonderlijke basisscholen presenteren zich online met hun kwaliteiten en bijzonderheden.

De inhoud is afgestemd op de vragen en behoeften van ouders. Met de PO Wijzer kunnen ouders dus een meer bewuste schoolkeuze maken. Maak kennis met de PO Wijzer.

Het MBO Kompas


In november 2022 is het MBO Kompas verschenen. Bestemd voor bijna 200.000 vmbo-leerlingen in klas 3 en 4. Het MBO Kompas wordt besteld door ruim 900 vo-scholen met de vmbo-leerwegen BB, KB, GL en/of TL.

Het MBO Kompas omvat een print- en een online-uitgave. De print uitgave is een jaarlijks studiekeuzegids die leerlingen helpt, thuis en in de klas, hun studiekeuze te bepalen. De online publicatie helpt leerlingen hun keuze te beperken tot verschillende passende en inspirerende onderwijslocaties.

De redactie inspireert en verwondert door mbo-professionals in gesprek met leerlingen te laten gaan. En hen te laten ontdekken wat er straks allemaal gebouwd, onderzocht, gezorgd, gerepareerd, bedacht en ontdekt gaat worden.

Het MBO Kompas biedt redactioneel niet alleen het gehele aanbod van middelbaar beroeps onderwijs, maar biedt daarnaast alle kennis die noodzakelijk is om de overgang van vmbo naar mbo zo goed mogelijk te laten verlopen. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding op de keuze, het bezoek van de open dagen, de financiering van de mbo-studie, de sociale aspecten, keuzespijt en de omgang met en planning van de studie- en werkbelasting.

Het MBO Kompas verschijnt in 29 regionale edities. Deze edities zijn afgestemd op het regionale onderwijsaanbod. Het MBO Kompas 2023, kun je hier lezen.
Het MBO Kompas, een doordacht concept voor alle vmbo-leerlingen in klas 3 en 4.