Blog

Centrale aanmeldweek zorgt niet voor een verschuiving open dagen

Leerlingen van groep 8 ontvangen deze maand het voorlopige schooladvies. Daarna maken alle kinderen de doorstroomtoets, de nieuwe naam voor de eindtoets. Er is dit jaar één landelijke aanmeldweek voor de middelbare school.

De centrale aanmeldweek zorgt vooralsnog niet voor een verschuiving van de open dagen. Leerlingen hebben nog minimaal 60 dagen de tijd om te bepalen naar welke middelbare school zij willen. Ondanks de nieuwe aanmeldprocedure organiseert slechts een klein aantal vo-scholen hun open dagen eerder. Dat blijkt uit een door de VO Gids gehouden analyse.

De VO Gids heeft toch besloten om dit jaar al begin oktober te verschijnen. Hiermee geven we gehoor aan vragen van het vo, zodat de VO Gids kan worden gebruikt voordat een aantal vervroegde open dagen beginnen. Po-scholen verzochten ons om eerder te verschijnen omdat leerlingen zich eerder moeten aanmelden voor de school van hun keuze.

De VO Gids heeft de belangrijkste veranderingen in de aanmeldprocedure op een rij gezet in onze handreikingen. Die kun je downloaden via deze link.

Meer blogs