Blog

Rachel stopte op het vwo om meubelmaker te worden

‘Als je een droom hebt, moet je hem najagen’, aldus Rachel de Leeuw in een artikel in het Algemeen Dagblad van 3 januari. Rachel stopte op het vwo om meubelmaker te worden.

Rachel kon goed leren, maar in het vierde leerjaar van het vwo wilde ze stoppen met haar school. Hoewel haar leerkrachten niet enthousiast waren, zette ze door. Ze schreef ze zich in bij het Hout- en Meubileringcollege in Rotterdam. Spijt heeft ze absoluut niet: ‘Je moet gelukkig zijn in wat je doet. Als je een droom hebt, moet je hem najagen.’

Een mbo-opleiding is een uitstekende basis om de ins en outs van een vak en de benodigde skills te leren. Het MBO Kompas helpt leerlingen om de juiste studie- en beroepskeuze te maken. De redactie ontwikkelde, in samenwerking met leerlingen, ouders en studiekeuzeadviseurs voor deze overstap een handig stappenplan en een inspirerende lesmethode. Via deze link kun je het MBO Kompas digitaal bekijken.

Het MBO Kompas is ook uitgebreid online aanwezig: Het MBO Kompas | MBO Kompas

Meer blogs

De Onderwijs Communicatie Groep en Ouders & Onderwijs intensiveren samenwerking voor betere ouderinformatie

De Onderwijs Communicatie Groep (OCGroep) en Ouders & Onderwijs zetten een nieuwe stap in hun langdurige samenwerking om ouders van schoolgaande kinderen nog effectiever van belangrijke informatie te voorzien. Deze intensivering van de samenwerking betekent een gemeenschappelijke inspanning op het gebied van informatieverstrekking en kennisdeling over onderwijs, waardoor ouders beter geïnformeerd worden dan ooit tevoren. […]