Blog

Steeds meer havisten en vwo’ers kiezen voor mbo-studies

De instroom van nieuwe studenten komt traditiegetrouw vooral uit het vmbo. Mbo-instellingen richten zich echter steeds meer op eindexamenleerlingen die eerder zouden kiezen voor het hbo of de universiteit. En niet zonder succes blijkt uit cijfers van de MBO Raad.

Demissionair onderwijsminister Robbert Dijkgraaf stuurde eind vorig jaar alle eindexamenleerlingen op de havo en het vwo een brief om ook eens aan een mbo-studie te denken. ‘Staar je niet blind op de zogenaamde ‘hoogte’ van de opleiding’, schreef Dijkgraaf, die zich geregeld uitspreekt over het ‘schreeuwende’ tekort aan vakmensen.

Het mbo biedt een onbegrensde wereld aan mogelijkheden. Het MBO Kompas helpt leerlingen om de juiste studie- en beroepskeuze te maken. Via deze link kun je in het MBO Kompas inspirerende verhalen vinden van studenten en oud-studenten, bijvoorbeeld in de retail.

Het MBO Kompas is ook uitgebreid online aanwezig.

Met het studiekeuzeplatform MBO Kompas hebben leerlingen alles om de juiste mbo-opleiding te vinden.

Werken in de retail

Meer blogs