Blog

VO Gids in Jeugdjournaal over open dagen

Het @Jeugdjournaal van vrijdag 12 januari zond een item uit over het bezoek aan de open dagen op middelbare scholen. En daar mocht de VO Gids als schoolkeuze-expert ook iets over vertellen. Vanwege de gewijzigde aanmeldprocedure organiseert een aantal vo-scholen hun open dagen eerder. De VO Gids vertelt in het Jeugdjournaal dat het belangrijk is om op tijd voldoende open dagen te bezoeken.

Leerlingen van groep 8 ontvangen deze maand het voorlopige schooladvies. Daarna maken alle kinderen de doorstroomtoets, de nieuwe naam voor de eindtoets. Er is dit jaar één landelijke aanmeldweek voor de middelbare school, eind maart.

De VO Gids heeft de belangrijkste veranderingen in de aanmeldprocedure op een rij gezet in onze handreikingen. Die kun je downloaden via deze link.

Meer blogs