Blog

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) kiest voor het MBO Kompas

Het mbo biedt een wereld aan mogelijkheden, maar voor veel leerlingen is het lastig om een goede vervolgstudie te kiezen. Het MBO Kompas helpt hen hierbij door de verschillende opleidingen, richtingen, branches en beroepen helder uit te leggen. Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) heeft ervoor gekozen om samen met het MBO Kompas jongeren te enthousiasmeren voor opleidingen en carrières in hun dynamische en veelzijdige sector. Hiermee bereiken zij komend schooljaar 86.000 leerlingen op ruim 500 vmbo-locaties.

Gabby Delhaas, manager instroom en mobiliteit bij STL legt uit waarom STL voor het multimediale platform MBO Kompas heeft gekozen: ‘De sector is zoveel meer dan alleen chauffeurs. Een BBL opleiding, van chauffeur beroepsgoederenvervoer, tot planner, supervisor of logistiek medewerker. Met het MBO Kompas kunnen we de veelzijdigheid van de sector in de klas onder de aandacht van jongeren brengen’.

Decanen zijn erg enthousiast over het MBO Kompas. In combinatie met het MBO Kompas online en de lessuggesties hebben ze nu een compleet studiekeuzeplatform met alles wat leerlingen nodig hebben als ze voor de keuze staan voor een passende mbo-studie. Je kunt hun reacties hier lezen.

Meer blogs