Blog

Decaan Mechteld Noorlander: ‘Het MBO Kompas is zo belangrijk vanwege de inspirerende verhalen.’

Komend schooljaar gaan ruim 500 decanen met 86.000 vmbo-leerlingen aan de slag met het MBO Kompas, om leerlingen te begeleiden bij hun studie- en beroepskeuze. Mechteld Noorlander, decaan bij Yuverta vmbo Amersfoort is een van hen: ‘Het MBO Kompas is een mooie, complete gids. Er wordt in stappen uitgelegd hoe het mbo in elkaar zit. Het is ook een goed naslagwerk voor ouders, want zij weten lang niet altijd hoe het mbo werkt.’ 

Ook haar leerlingen zijn enthousiast: ‘De voorbeelden van studenten in het MBO Kompas spreken erg aan. Veel leerlingen weten nog niet wat ze willen of wat ze kunnen kiezen. Daarom is het MBO Kompas zo belangrijk. Leerlingen worden geïnspireerd door de verhalen van anderen.’

Het hele interview met Mechteld kun je hier lezen.

Niet alleen Mechteld is enthousiast over het MBO Kompas. Lees hier meer enthousiaste reacties van decanen.

Meer blogs